Termoizolare pentru pereți

Fațade

Termoizolarea fațadelor a ridicat nenumărate probleme de-a lungul timpului atât datorită diverselor moduri de executarea pereților (din zidărie, din beton sau pe structuri ușoare din lemn sau metal) cât și cerințelor de finisare (tencuială, vopsea decorativă sau placaje de tip cărămidă aparentă).

Termosistemele au evoluat grație utilizării de materiale termoizolante performante: astăzi, se recomandă soluții alcătuite din materiale compatibile, care răspund necesităților de izolare termică a clădirilor, putând fi folosite la construcţiile noi sau pentru reabilitarea termică a fațadelor clădirilor vechi.

Mai mult decât atât, au fost dezvoltate soluții specifice pentru toate tipurile de pereți, în funcție de alcătuirea acestora. Detaliile de execuţie sunt esenţiale pentru o termoizolare eficientă, mai ales zonele în care pot apărea punți termice (racordul la soclu şi la centurile sau grinzile planșeelor, racordul la tâmplărie și cel de la streașină sau atic).

Austrotherm EPS AF PLUS reprezintă soluţia ecologică perfectă pentru termoizolarea faţadelor locuinţelor. Faţada este decisivă pentru aspectul unei clădiri. Aceasta conferă o notă de individualitate imobilului şi reprezintă şi expresia simţului estetic al proprietarilor sau locatarilor. Dar lucrurile nu se opresc aici: Faţada protejează împotriva vântului şi a intemperiilor, a arşiţei şi a gerului, a ploii şi a zăpezii.

Sistemul de izolare termică are numeroase avantaje:

  • îmbunătățirea capacității termoizolante a pereților de exterior;
  • costuri reduse de manoperă;
  • mare varietate de culori și/sau texturi;
  • posibilitatea realizării de ancadramente și folosirea profilelor decorative fără a cauza deteriorări sau străpungeri prin termoizolație;
  • îmbunătățirea microclimatului interior și reducerea costurilor legate de consumul de energie necesar pentru încălzire/răcire (valabil pentru construcţiile cu sistem complet de termoizolare).

 

Sistem de izolare termică pentru construcţii noi

1. material de zidărie

2. substrat de tencuială existent

3. adeziv

4. Austrotherm EPS® AF PLUS 

Sistem de izolare termică pentru lucrări de reabilitare

5. diblu de faţadă

6. adeziv cu plasă integrată din fibră de sticlă

7. grund

8. tencuială subţire

Oops, an error occurred! Code: 20240613103406fae12502

Instrucţiuni de prelucrare:

  • Substratul trebuie să corespundă cerinţelor prevăzute normelor in vigoare. Acesta trebuie să fie stabil, uscat, curat şi să prezinte capacitate portantă. Suprafeţele cu aderenţă necorespunzătoare trebuie îndepărtate şi remediate. Se va evita o umezire ulterioară a peretelui.
  • Nu este admisă aplicarea componentelor de sistem la o temperatură de sub +5 °C, precum şi în condiţiile unor radiaţii solare directe.
  • În cazul în care nu este aplicat un strat de armare în termen de două săptămâni, este necesară o nouă şlefuire a plăcilor izolante Austrotherm EPS® AF.
  • Nu este permisă pătrunderea de adeziv în rosturile de îmbinare şi de rezemare, în caz contrar apărând punţi termice

Fixaţi cu dibluri profilul de soclu pe grosimea plăcii şi lipiţi (de exemplu cu adeziv pentru profiluri Baumit KantenFix).

Aplicaţi adezivul pe placa Austrotherm EPS® AF PLUS pe margine şi sub formă de puncte.

După netezirea plăcilor: aplicaţi adeziv şi inseraţi plasa din fibră de sticlă (suprapunere minim10 cm).

Aplicaţi şi structuraţi tencuiala subţire (de exemplu tencuială pe bază de silicon Baumit, tencuială silicat Baumit).

 

Oops, an error occurred! Code: 20240613103406822729ca