Termoizolare pentru subsoluri

Placă Fundație

La clădirile fără subsol, unul dintre aspectele cele mai importante este ca fundația să ajungă până la adâncimea de fundare recomandată prin proiect. Se vor utiliza numai materiale termoizolante foarte rezistente la încărcări și la acțiunea apei (polistiren extrudat Austrotherm XPS® TOP).

Termoizolaţia se va monta începând de la nivelul fundației și va ajunge până la racordul soclului cu fațada, urmărind o îmbinare cât mai etanșă cu termoizolația fațadei pentru a nu permite apariția punților termice în dreptul soclului. Pentru rezultate satisfăcătoare, se recomandă montarea plăcilor atât pe interiorul fundației cât și sub pardoseală, ceea ce elimină senzația de "pardoseală rece" și conduce la scăderea costurilor de încălzire în încăperile de la parter.

Atunci când termoizolarea fundațiilor se execută după edificarea construcției, se recomandă montarea unor plăci din polistiren extrudat Austrotherm XPS® TOP pe soclul construcției până la o adâncime de minim 1 m față de cota terenului, respectiv montarea unor plăci orizontale de polistiren care să protejeze fundația de fenomenul de gelivitate (înghețare - dezghețare repetată).

Oops, an error occurred! Code: 202407111216229a0338f4
Oops, an error occurred! Code: 20240711121622a423e16d