Izolați durabil cu EPS

Un echilibru ecologic excelent datorită aerului de 98%

Pentru a reduce emisiile de CO2 și costurile de încălzire, polistirenul expandat este un ajutor indispensabil in procesul de termoizolare a cladirilor. Materialul de izolare este realizat 98% din aer, astfel ca economisește resurse, este reciclabil și are, de asemenea, multe avantaje pe șantier.

A sosit criza climatică - și acum mai mult decat niciodata este necesară o acțiune rapidă pentru a limita daunele. May presus de toate, emisiile de CO2 care rezultă din arderea materiilor prime fosile trebuie reduse drastic. În acest sens, se pot realiza multe lucruri atunci când se încălzesc și răcesc clădirile. Izolația are cea mai mare prioritate, iar polistirenul expandat este gandit si produs pentru a modela viitorul izolației. Materialul de izolație cel mai frecvent utilizat este polistirenul expandat, acesta fiind potrivit pentru viitor din toate punctele de vedere: este disponibil la nivel regional, conservă resurse valoroase si tot odata are un echilibru ecologic excelent.

Un echilibru ecologic excelent datorită aerului de 98%

Ceea ce face EPS atât de special în comparație cu alte produse similare este, mai ales, echilibrul ecologic excelent, chiar dacă este un material plastic, dar caracteristica sa speciala este legată de structura sa: EPS este format 98% din aer. Economiseşte resurse: cu fiecare litru de țiței din care este produs EPS pentru izolația clădirilor, se pot economisi până la 200 de litri de ulei pentru încălzire.

 Cea mai bună izolație ecologică a plăcilor

Studiul științific “Evaluarea holistică a diferitelor alternative de izolație”, care a fost dezvoltat de Institutul pentru Cercetări Energetice și de Mediu Heidelberg și asociația Nature Plus EV, face o comparatie a ciclurilor de viizolata diferite materiale terme. Au fost evaluate cele mai comune materiale de izolare pe bază de materii prime minerale, regenerabile și sintetice. Au fost luate în considerare și posibilitățile de reciclare a materialelor in produse noi sau revenirea la ciclul de producție. Rezultatul obtinut a fost acela ca EPS-ul funcționează cel mai bine la categoria de materiale care pot fi utilizate in procesul de izolatie. Condiția necesara pentru acest aspecat este ca EPS-ul sa fie reciclat și apoi folosti din nou în procesul de producție.

Reciclabil mecanic și fizic

EPS are la baza un concept bun de reciclare, vechile materiale izolante sunt reciclate termic sau eliminate. Pentru polistirenul expandat avem chiar și două modalități bune si eficiente de reciclare a : pe de o parte, reciclarea mecanică, precum si metoda clasică de reciclare si anume macinarea resturilor de EPS, urmand ca acestea sa fie apoi prelucrate in materiale termoizolante.