Sorry, the requested view was not found.

The technical reason is: No template was found. View could not be resolved for action "webPushNotification" in class "Seam\SeamTemplate\Controller\TemplateController".

Termoizolare pentru poduri și mansarde

Termoizolaţia montată peste astereală

În cazul acoperişurilor pe structură ușoară, care nu au o inerţie termică ridicată, pentru a asigura un microclimat corespunzător în încăperile de dedesubt indiferent de anotimp, este necesară o grosime mai mare de material termoizolant.

 

În detaliul prezentat mai jos, se observă poziţionarea termoizolaţiei pe astereală, pentru a păstra un aspect mai rustic al mansardei (cu căpriorii la vedere). Se vor folosi plăci de polistiren cu rezistenţă mare la încărcări, iar la partea caldă a termoizolaţiei (la interior), peste astereală, se va poza o barieră împotriva vaporilor. La exterior, peste termoizolaţie, se va monta o folie de protecţie, hidroizolantă şi permeabilă la vapori, care va porni de la coamă şi va ajunge până la jgheaburi, pentru a proteja interiorul de posibile infiltraţii.

Se recomandă utilizarea unor învelitori uşoare, pentru a nu încărca structura de susţinere. Astereala şi căpriorii aparenţi se pot finisa în diverse moduri. Este foarte important să se asigure continuitatea termoizolaţiei de la faţadă la acoperiş, pentru a evita apariţia punţilor termice.