Austrotherm se extinde in Romania.

Ne extindem in Romania. Am pus in functiune al treilea site de productie din Arad. Austrotherm, principalul furnizor de izolatii termice din Europa Centrala si de Est, pune in functiune fabrica cu numarul 21 din grup si cu numarul trei în România. Data de 7 noiembrie reprezinta data oficiala a deschiderii de la Arad, eveniment care marcheaza prezenta Austrotherm in regiunea Banat / Transilvania.

Fabrica creează aproximativ 20 de noi locuri de muncă. Continuam sa ne extindem poziția în România printre primii trei producători de materiale de izolație EPS și XPS. "Costurile de transport sunt un factor competitiv decisiv în România, până acum am lăsat literalmente bani pe drumul de livrare spre vest și, în special, de-a lungul Carpaților ", explică DI Gerald Prinzhorn, Director General al Grupului Austrotherm. Costul logistic fiind unul dintre motivele importante pentru alegerea locului de producție din Arad.

Preluarea capacitatii de productie a companiei Von Meister si utilizarea resurselor existente și a tehnologiei de producție, au reprezentat o bună oportunitate pentru experții noștri de a optimiza capacitățile existente și de a introduce standardul de calitate Austrotherm. Izolația de înaltă calitate a crescut constant în România în ultimii trei ani. Există, de asemenea, un potențial în domeniul renovării termice, neutilizat inca.

Locatiile noastre din Bucuresti si Horia, sunt deja utilizate la capacitate maxima, iar cu punctul lucru din Arad suntem nu numai mai aproape de clientul din vestul tarii, dar putem asigura livrarea produselor la standarde Austrotherm intr-un timp scurt si in aceasta zona. Forman acum un triunghi geografic perfect pentru Austrotherm.