Lucrări de referință


 

Conacul Capra ridicat din ruină

Conacul Capra din localitatea Jupa, municipiul Caransebeş a fost construit in 1795 si era candva o cladire impunătoare. A fost nevoie doar de un impuls si o investitie consistenta pentru a ridica din ruita acest conac cu valoare istorica. Austrotherm este prezent la aceasta restaurare prin asigurarea unor materiale termoizolante de cea mai buna calitate.

Conacul Capra a fost naţionalizat în perioada comunistă şi aici a funcţionat pentru o vreme sediul unui C.A.P. Abia in luna mai 1994, aceasta constructie a intrat în administrarea Muzeului Judeţean de Etnografie şi al Regimentului de Graniţă, instituţie care, în ciuda repetatelor demersuri întreprinse, nu a beneficiat de susţinere financiară pentru lucrările de expertizare, conservare, restaurare şi amenajare a obiectivului. În noiembrie 2002, clădirea, parcul dendrologic şi terenul aferent au trecut în administrarea Primăriei Caransebeş. Ajunsa intr-o stare avansata de degradare singura solutie de a mai salva ceva a fost vanzarea acestei proprietati catre un om cu suflet si pasiune pentru istorie.

Conacul Capra şi terenul aferent au fost atribuite societăţii Gurgu ProdCom SRL, noul proprietar fiind obligat să refacă clădirea numai cu respectarea procedurii de restaurare a imobilelor cu valoare istorică. “Prin stransa legatura cu clientii nostrii si cu piata constructiilor, incercam sa cladim astazi ceea ce clientii de case din lemn vor dori sa construiasca maine. Continuam sa ne dezvoltam ideile, din dorinta de a veni in intampinarea clientilor cu proiecte ce reprezinta mai mult decat o simpla casa de locuit.

Nu suntem niciodata multumiti si continuam sa imbunatatim si sa dezvoltam calitatea lucrarilor noastre” – precizeaza Mihai Gurgu, managerul societatii Gurgu ProdCom SRL.

Compania Austrotherm ofera solutii tehnice inovatoare pentru termoizolarea fatadelor atat arhitectilor, constructorilor, distribuitorilor de materiale de constructii, cat si celor care construiesc in regim privat. Acest lucru a facut ca Austrotherm sa devenit un partener de incredere, odata cu demararea lucrarilor de restaurare a Conacului Capra, furnizand atat polistiren expandat, polistiren extrudat, profile si ornamente pentru fatada. Arhitectura cu aer aristocratic incepe sa prinda contur si sa scoata la lumina o cladire istorica pe care multi o credeau pierduta pentru totdeauna. “Sa executi case din lemn si sa devii un constructor de succes nu se intampla peste noapte. Acest lucru se intampla doar printr-o acumulare de viziuni, sprijinita de o echipa puternica si o stransa legatura cu vanzatori si subcontractori. Reputatia se castiga si se cladeste in timp prin sinceritate, spirit artistic, corectitudine, creativitate si cel mai important este sa te dedici si sa ai o pasiune pentru construirea de case din lemn. Aceasta reputatie nu vine de la sine, ci se castiga cu fiecare casa pe care o construim. Produsele Austrotherm sunt de calitate superioara de alte produse care se gasesc in comert. Am beneficiat si de consultanta tehnica, iar sfaturile primite dinpartea specialistilor Austrotherm au fost foarte utile” – mai spune domnul Mihai Gurgu.