Lucrări de referință


 

Dedeman – Terasă: Polistiren de pantă

In cazul acoperisurilor terasa se recomanda crearea unei pante pentru scurgerea apelor acumulate pe acoperisul cladirii. In mod uzual aceasta panta este data de betonul de panta, dar acest beton de panta poate fi inlocuit cu mare usurinta de polistirenul de panta.

Acest sistem de polistiren de panta are numeroase avantaje:

1. Usurarea greutatii totale care trebuie preluata de structura de rezistenta. De aici rezulta consum mai mic de beton in cazul structurii de rezistanta si implicit a betonului de panta.

2. Usurinta in utilizarea si aplicarea polistirenului de panta creat special pentru fiecare proiect in parte. Sistemul consta in niste piese prefabricate din polistiren care au panta creata din fabrica.

3. Reducerea timpului de realizare a proiectului. In cazul sistemului de beton de panta este necesara o perioada de uscare a betonului. De asemenea aplicarea efectiva a betonului de panta este o activitate mai indelungata decat amplasarea pieselor de polistiren de panta.

4. Inaltimea totala a sistemului este mult mai mica.

5. Izolarea termica a cladirii este mai mare, iar economia de energie este la randul ei mai mare.

6. Costurile totale ale sistemului de polistiren de panta sunt mai mici decat in cazul betonului de panta.

Dedeman Bacau

In cazul proiectului noului sediu Dedeman s-a luat decizia utilizarii celui mai rezistent polistiren expandat, respectiv Austrotherm EPS A200, cu o grosime minima de 200 mm, ajungand in anumite zone chiar pana la 500 de mm. Aceasta solutie asigura o izolare peste optimul recomandat si de asemenea o rezistenta mecanica superioara.

Produse utilizate